15 Ekim 2014 Çarşamba

Yatak Odası Dekorasyonu - Bedroom Decorating

Evlenme kararı alan bir çift kuracakları hayata dair her detayı en ince ayrıntısına kadar planlamaktan kendini alıkoyamaz. Bugün yeni evlenecek çiftler için yatak odası dekorasyon fikirleri sunmak istiyorum.
Yatak odası bir çiftin en özel yaşam alanıdır. Bedeninizle birlikte ruhunuzun da dinleneceği bir yatak odası için dikkate almanız gereken bazı unsurlar var. Bunlardan birincisi bence odanızın rengi. Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri dikkate alınarak en doğru renk seçimi yapılabilir. Romantik, tutkulu, masum veya heyecan verici bir renk seçebilirsiniz. Ardından mobilyaların tarzına karar vermelisiniz. Fazla işlenmemiş doğal ahşap mı tercih edersiniz yoksa modern görünümlü tasarımlar mı? Yatak başlıklarında birbirinden farklı seçenekleri de mobilyanıza uygun olarak kombinleyebilirsiniz. Tabii ki en önemli detaylardan biri de odanın aydınlatması. Son dönemlerde yatak odası dekorasyonu için sıklıkla tavana özel aydınlatma alternatifleriyle karşılaşmaktayız. Odanın büyüklüğüne göre, yatağınızı seçerken yuvarlak yatakları da değerlendirmeye alabilirsiniz. Yatak odanızın sade ya da gösterişli olmasına karar verdikten sonra buna uygun aksesuarları da unutmamalısınız. Bir peri masalı ambiyansı yaratacak cibinlikler, başlıkların ardında duvara yerleştirilecek obje ya da stickerlar odaya ayrı bir hava verecektir. 
Aşağıda yatak odası dekorasyon resimleri ile bir kaç detay hakkında bilgi vermek istiyorum.

Ortama enerji verme özelliği olan sıcak bir renktir kırmızı. Yatak odası dekorasyonları için kırmızı renk özellikle tercih edilmektedir. Ateşli, tutkulu bir ambiyans yaratan kırmızı renk, kişilere güven verdiği için eşlerin kendilerini daha rahat hissetmelerine de yardımcı olur. Aşkın rengi olan kırmızı açık koyu tonları ve beyaz renkle kombine edildiğinde çok şık bir görünüm oluşturur. Aydınlatma üniteleri, nevresim takımları, halı ve perdelerle tamamlanan yatak odaları çiftlerin en huzurlu oldukları yerlerin başındadır.
Yatak odası dekorasyonlarında kırmızıya göre daha nadir tercih edilen renklerden biridir mavi. Deniz ve gökyüzünün 
rengi olan mavi insanlarda sakinlik ve durgunluk duygularını tetikler. Dinlendirici ve güven verici etkisi olan mavi renk aynı zamanda bir takım rahatsızlıkların düzelmesine de yardımcı olmaktadır. 
Koyu mavi ya da lacivertin ciddi bir moda soktuğu göz önünde bulundurulursa, yatak odası dekorasyonu yapılırken açık mavi tercih edilebilir. Ev tekstili ve aksesuarların yoğunluklu olarak kullanılabileceği odalarda, özellikle beyaz ve zıt renklerle yapılan kombinler gayet başarılı olmaktadır. 
Lüks ve gösterişin simgesi olan mor renk bilinç altını açığa çıkarmaktadır. Lila, pembe, fuşya ve beyaz renkle kombinlenen yatak odası dekorasyonları sıkça karşımıza çıkmaktadır. Romantik duyguları ve nostaljik hisleri uyandıran mor rengi parlak, göz alıcı renklerle birlikte kullanılmasından kaçınmak gerekir. Sakinleştirici etkisi yoğun olan bu renk aynı zamanda yaratıcılığı da arttırmaktadır. 
Küçük alanları dekore ederken açık renk kullanılmasının mekanı daha geniş ve ferah göstereceği akıllardan çıkarılmamalıdır. 
Son dönemlerde modern tasarımlarda asma tavanlar ve tavanlar içerisine yerleştirilen aydınlatmalar sayesinde çok şık ortamlar oluşturulmaktadır. Odada kullanılan renk ya da tamamlayıcısı olan farklı renkler tavanda da kullanıldığında ambiyansın bütünlüğü sağlanıyor. Yatak başlıklarının üzerindeki alanlara birtakım girintiler yapılarak romantik objelerin koyulabileceği alanlar da yaratılıyor ve yatak odaları sadece uyunmak için gelinen bir alandan çok keyifle zaman geçirilebileceğiniz, evinizin en güzel yeri haline geliyor.


                                                                                                                                                                            Yatak odası dekorasyonu yaparken çiftlerin tercih ettikleri diğer bir detay ise hem aidyet hem de romantizmi bir arada barındıran yatak başlıkları üzerindeki sembol ve yazılar.       

Eğer yeterince büyük bir yatak odanız varsa yuvarlak yatakları da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hem modernliği hem de rahatlığıyla farklılık yaratan bu özel tasarımları özellikleri üzerine asacağınız cibinliklerle muhteşem bir havaya bürüyebilirsiniz. Uçuş uçuş bu tüllerin içerisinde kendinizi bir masalın içerisinde hissedebilirsiniz. 
Yatak odası dekorasyon örnekleri verdiğimiz bu makalemiz umarız dekorasyonunuzu yaparken size yardımcı olur.                                                                                                      
                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder