18 Ağustos 2014 Pazartesi

Gelinlik Modelleri


Bir kadının çocukluğundan beri sürekli hayalini kurduğu şeydir düğünü. Düğünün en önemli detayı ise tabi ki bütün gözleri üzerinde toplayacağı gelinliğidir.
Gelinlik tercihi yapmak evlenecek çiftler için oldukça zor olmaktadır. Bayan giyimin en ince ayrıntısıyla büyük oranda ilgilenilen moda dünyasında, hayatta bir kere giyilmesi arzu edilen gelinlik modelleri için baş döndürücü çeşitler mevcuttur.

Gelinlik tercihi yapılmadan önce kişinin vücut tipinin doğru şekilde analiz edilmesi gerekir. Gövde-bacak uzunluğu, kilo, boy, omuz yapısı gibi pek çok faktörün göz önünde bulundurulması, doğru kararın verilmesine yardımcı olacaktır. Düğününüzde özellikle yaptırmak istediğiniz bir saç modeli varsa, gelinlik modeli seçerken bunu da dikkate almalısınız.

Çalışılacak olan moda evinin kalitesi de düşünülmesi gereken diğer önemli detaylardan biridir. Hayalinizdeki modeli doğru şekilde anlayacak bir modacı, hoşunuza gitmeyen ayrıntıları istediğiniz forma dönüştürecek bir ekip tahmin ettiğinizden çok daha önemli bir rol oynar. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir ortamda, ifade gücünüz de artacağından dolayı ortaya çıkacak olan gelinlik modeli de o ölçüde içinize sinecektir. 

Düğünden en az iki ay önce gelinliğin dikilmesine başlanması gerekir. Dolayısıyla bu dönemlerde sıklıkla provalara gidilmesi gerektiği için ulaşımı kolay olan bir moda evi tercih etmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

Gelinlik modelleri arasından tercih yapılırken düğünle ilgili bütün detaylar gibi düğün mekanı da hesaba katılmalıdır. Düğün bir salonda mı olacak, kırda ya da kumsalda mı? Zemin nasıl bir ayakkabı giymeyi gerektirecek? Gelinliğin boyu ayakkabının topuk yüksekliğine bağlı olarak ölçülmelidir.
 
Burada bahsettiğimiz tüm detaylara dikkat edilerek bir gelinlik modeli tercih edildiği takdirde, çocukluktan beri hayali kurulan o muhteşem gecede bütün davetlilerin gözlerini alamayacakları bir model elde edebilirsiniz.


                                                     


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder