15 Haziran 2014 Pazar

Düğün Organizasyonu



Evlenme kararı alan bir çift için her şeyin yeni başladığını söyleyebiliriz. Evlenme teklifi organizasyonuyla başlayan bu süreç; kız isteme, söz-nişan, kına ve düğün ile devam ediyor. Düğün tarihine karar verildiğinde ilk düşünülmesi gereken düğünün nerede yapılacağıdır. Düğün organizasyonu için mekan seçerken bütün alternatifler değerlendirilmeli. Şimdi sizin için bir kaç püf noktadan bahsedeceğiz.


Aklınızda düğün tarihinizdeki hava koşullarıyla ilgili soru işaretleri varsa, ilk değerlendirmeniz gereken alternatif salon düğünleridir. Yaz ayları için yat, kır, kumsal konseptli düğünler düşünebilirsiniz. Kalabalık bir organizasyon olmayacaksa bir nikah kokteyli sizin için daha uygun olabilir.

Çok şık dekore edilmiş, ses ve ışık donanımına sahip, davetli kapasitesi sizin için uygun olan pek çok salon bulabilirsiniz. Düğün organizasyonu yaparken isterseniz profesyonel bir danışmanlık şirketinden yardım alabilirsiniz, isterseniz de kendi alternatiflerinizi bulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken hususların başında mekanın lokasyonu gelmektedir. Mekanın size sunacağı hizmetleri en ince ayrıntısına kadar konuşmalısınız. Davetli masaları için nasıl süsleme yapıyorlar? Örneğin masalara gerçek çiçeklerden yapılmış bir aranjman mı koyacaklar, yapay çiçeklerden mi? Suplalar, masa numaratörleri, peçetelikler ve sandalye giydirmeleri gibi kullanılacak bütün malzemelerle ilgili ayrıntılı bilgi alın. Hatta size demo masa alternatifleri sunmalarını isteyin.

Düğün organizasyonu için en önemli şeylerden bir diğeri de müziklerdir. Konuklarınızın düğün süresi boyunca en iyi şekilde vakit geçirmeleri için kaliteli bir müzik yayını şart diyebiliriz. Mekan sizin için canlı müzik yapacak bir orkestra mı temin edecek, yoksa sizin özel şarkılarınızı yayınlayacak bir dj mi? Davetlileriniz mekana yeni girdikleri zaman fonda soft bir müzik olmalıdır. Gelin ve damadın giriş şarkılarından sonra ise, yavaş yavaş artan bir tempoda seçilmeli parçalar. Ailelerin yörelerine ait tarzların yer alması da her iki taraf için de memnun edici bir detaydır.

Düğününüzü organize ederken, konuklarınız için yapılacak ikramları da önceden belirlemelisiniz. Yemekli bir organizasyon düşünüyorsunuz, kokteyl mi? Eğer yemek düşünüyorsanız; düğün gününüzde kötü sürprizlerle karşılaşmamak için başlangıçlar, ara sıcaklar, ana yemekler, tatlı ve içecek ikramlarının hepsini organizasyondan önce deneyin.

Son zamanlarda, çocuklar için de pek çok şey düşünülüyor. Çocuklar hem ailelerinin gözü önünde oluyor, hem de kendileriyle ilgilenen özel kişilerin yanında eğlenceli vakit geçiriyorlar. Çocuklar için özel oyun alanı bulunan mekanlar, gelen davetlilerin de rahatça vakit geçirmeleri için büyük avantaj sağlıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder