1 Haziran 2014 Pazar

Düğün Çekimi İçin Mekanlar


Eskiden düğün fotoğrafları çekileceği zaman, gelin ve damat hazırlıklarını bitirdikten sonra fotoğrafçıya giderlerdi. Fotoğrafçının yönlendirmesi sonucu stüdyoda çekimlerin tamamlanmasıyla, fotoğrafçının fotoshop yeteneğine bağlı olarak çiftin fotoğrafları çeşitli fonlara yerleştirilerek stüdyo ortamı çeşitlendirilirdi. Ancak günümüzde popüleritesini yitiren bu tarza alternatif olarak, yüzde yüz doğal&gerçek fotoğraflar tercih edilmektedir. Çiftler o fona konulan güzel mekanlara bizzat giderek, daha geniş pozlar verme imkanına sahip olabiliyorlar.

Çiftlerimiz düğün çekimi için mekanlar araştırırken bir takım konuları da göz önünde bulundurmalılar. Her şeyden önce, çekim mekanı kuaför ya da düğün salonuna yakın olmalıdır. Düğün günü zamanla yarışacak olan çift için yolda harcanacak zaman, programdaki bir takım aksaklıklara neden olabilir. O günkü hava durumu da önemli faktörlerden biridir. Sadece yağış ya da sıcaklık değil rüzgar da önceden kontrol edilmelidir. Saatlerce kuaförde yapılan gelin saçının rüzgardan bozulması, gelin hanımın tüm gününün moralsiz geçmesine neden olabilir.

Bütün bunlarla birlikte, düğün gününün baştan sona bir hikaye gibi çekildiği düğün hikayelerini de özellikle tavsiye edebilirim. Gelin ve damadın kuafördeki hazırlıklarının da dahil olduğu bu çekimler, yeni evlenecek çiftler için çok güzel birer anı olacaktır.

Düğününüz özel bir otel ya da salonda olacaksa, bu mekanın içerisindeki alanlar düğün çekimi için uygun olacaktır. Dış çekim tercih edecekseniz, biraz daha uzun zaman ayırmanızda fayda var. Bir tren istasyonu, eski tarihi binaları olan sokaklar, ormanlar, at çiftlikleri, klasik araç müzeleri, başak tarlaları, sahiller ve plajlar düğün çekimi için en güzel mekanlar arasındadır.

Eğer düğün günü dışında farklı bir gün çekim yapma şansınız varsa bu şansı muhakkak kullanmanızı öneririm. Hem zaman konusunda rahat olacağınız için daha keyifli, hem de gelinliğin kirlenmesini dert etmeyeceğiniz için sınırsız pozlar verebilirsiniz. Hatta gelin hanımın gelinlik ve gelin saçıyla ilgili tüm heveslerini alması açısından; düğün günü daha rahat ve ağır olması için topuz yaptırıp, çekim günü daha fotojenik olması için açık bırakabilir saçlarını. Ormanda, at üstünde, tarlada, kumsalda hatta denizin içinde bile onlarca güzel poz verme şansınız olabilir. Bir de fotoğraf çekimi için ekstra aksesuarlarınız varsa, ortaya muhteşem tabloları kıskandıracak fotoğraflar çıkabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder