11 Haziran 2014 Çarşamba

Düğün Fotoğrafçılığı


Hayatınızın en mutlu günlerinin başında gelir düğün gününüz. Anneniz, babanız ve kardeşlerinizden oluşan aileniz yerini eşiniz ve ileride doğacak çocuklarınıza bırakıyor. Yeni bir aile, yeni bir yuva... Düğün günündeki her şeyin en iyisi olmasını istersiniz.
Düğün mekanı, gelinlik&damatlık seçimleri, gelin saç&makyajı, gelin arabası ve tabi ki düğün fotoğrafları. Bence en önemli detay bu diyebilirim. Düğün günü heyecan ve stresten pek çok şeyin farkına varamıyor çiftler. Ayrıca bütün detaylarıyla en ince ayrıntısına kadar ilgilenilen bu günün ölümsüz olması da gerekiyor.

Yıllar önce evlenecek çift ve aileler bir fotoğraf stüdyosuna gider, belli bir kaç klasik poz verirlerdi. Günümüzdeki düğün fotoğrafçılığı ise bambaşka bir boyuta ulaştı. Sadece fotoğraf olarak değerlendirmek eksik bir bakış açısı olacaktır. Buna düğün hikayesi demek daha doğru olur. Gelin ve damadın evden çıkıp, kuaför hazırlıklarına başlamalarıyla düğün fotoğrafçısı da çekimlerine başlıyor. Gelin hanımın saç ve makyajının tüm ayrıntıları, damat beyin saç ve sakal traşları an be an kayıt altına alınıyor. Tüm hazırlıklar bittikten sonra, eskiden stüdyo çekimlerinde, photoshopla çiftin arkasına montajlanan fonlar gerçeğe dönüştürülüyor. Tarihi binalar ve sokaklar, tren garları, kumsallar, bahçe ve ormanlar en güzel düğün çekim mekanları arasında yer alıyor. Fotoğrafçının da yeteneğiyle, çekilen fotoğraflarınız evlerinizin salonlarına bile rahatlıkla asabileceğiniz muhteşem tablolar haline geliyor.


Düğün günü için dış çekimlerin yanı sıra, anı fotoğrafları da yoğun talep görüyor. Günün kargaşası içinde aile fertleri ve arkadaşların fark edemeyeceği, yakalayamayacağı bütün anları çekecek; tek sorumluluğu fotoğraf çekmek olan birinin ayarlanması düğünde yaşanan her anın ölümsüz olmasını sağlıyor. Gelin ve damada ise gülümseyerek poz vermek kalıyor :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder